У Запоріжжі продовжують роботу щодо залучення інвестиційних коштів для розвитку міста

27.06.2018 18:03

Депутати на сесії Запорізької міської ради підтримали реалізацію німецького проекту з енергозбереження та енергоефективності будівель бюджетної сфери. Згідно інвестиційного проекту Державний банк розвитку Федеративної Республіки Німеччина (німецькою - Kreditanstalt für Wiederaufbau - KFW) готовий забезпечити фінансову підтримку для реалізації енергозберігаючих проектів в школах і дитсадках Запоріжжя. Кошти надаються на умовах кредитування зі ставкою 2% річних, 10 років пільговий період. 

Найближчим часом планується підписаня меморандуму про співпрацю з Українським офісом KFW, який є офіційним представництвом банку в Україні.

У документі зазначено перелік об'єктів бюджетної сфери Запоріжжя, які візьмуть участь у проекті. Для цього відібрано 20 дошкільних навчальних закладів міста, 19 загальноосвітніх шкільних установ і одна дитяча спортивна школа «Салют».

Також під час сесії були розгянуті рішення "Про впровадження проекту міжнародної технічної допомоги" та рішення, що стосується реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми  для відновлення України. Вони також дозволять у подальшому залучати кошти міжнародних організацій до реалізації місцевих проектів у різних галузях: освіта, охорона здоров'я, сприяння підприємництву.