Депутати Запорізької міської ради підтримали розвиток проекту «Безпечне місто»

27.06.2018 17:32

Депутати Запорізької міської ради підтримали подальшу реалізацію проекту «Безпечне місто». Він допоможе правоохоронцям контролювати безпечність автомобільного руху, охороняти громадський порядок, запобігати та розслідувати злочини.

Згідно програми «Безпечне місто» на першому етапі планується встановити 211 камер відеоспостереження в різних точках міста. Місця їх розміщення узгоджені з правоохоронцями. Це в'їзди в місто, проспект Соборний, місця проведення масових заходів, території біля адміністративних будівель і так далі.

- Вносимо доповнення до програми «Безпечне місто». Це проект, який сьогодны потрібний місту. У тому числі систему у своїй роботі зможуть використовувати Національна поліція, інші правоохоронні органи, - зазначив міський голова Володимир Буряк. 

Перший етап програми вже реалізовується. Кілька камер вже встановлені і працюють в тестовому режимі для налагодження взаємодії з Центром обробки даних.

Далі треба інтегрувати складові частини програми у єдину систему відеоспостереження, побудувати ситуаційний командний центр Запорізької міської ради. Депутати затвердили відредаговану проектно-кошторисну документацію на будівництво даного центру. Витрати на ці роботи вдалося скоротити.

Зекономлені кошти експерти запропонували направити на закупівлю додаткових систем відеоспостереження. Спочатку на 2018 рік планувалося встановили 39 таким об’єктів. Тепер їх кількість збільшиться до 41.

Також проектом рішення передбачено збільшити кошти з бюджету міста у розмірі - 21 652,504 тис.грн. на створення ситуаційного командного центру. Цю частину пропозиції депутати також підтримали.