У Запоріжжі придбають ще 50 великих автобусів

27.06.2018 17:55

Підприємство «Запоріжелектротранс» отримало дозвіл на придбання ще 50 автобусів великої місткості на умовах фінансового лізингу. Таке рішення було прийняте на сьогоднішній сесії міської ради.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку громадського транспорту. Одне з її головних завдань – оновлення рухомого складу комунального транспорту. Це збирання нових трамваїв, придбання автобусів, трамваїв і так далі. У результаті у місті поступово збільшується роль комунального транспорту, який повертає свої позиції, втрачені у 90-ті роки.

Зокрема за два попередні роки для «Запоріжелектротрансу» було придбано 45 великих автобусів. Вони обслуговують маршрути №17, №18, №72, а також нещодавно відкритий маршрут №59. Це маршрути великої протяжності. Головне їх завдання – забезпечити зв’язок спальних районів з центром міста, вивезення пасажирів у час «пік». Для того щоб повністю вирішити цю проблему Запоріжжю необхідні додаткові автобуси великої місткості.

Міський голова Володимир Буряк відзначав, що у 2018 році реалізація міської програми розвитку громадського транспорту продовжиться. Планується зібрати чотири трамваї у рамках програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Ще один крок – придбання 50 великих автобусів на умовах фінансового лізингу.

Сьогодні був зроблений ще один крок у потрібному напрямку. «Запоріжелектротранс» отримав дозвіл на купівлю автобусів. Підприємство визначило орієнтовний обсяг коштів, необхідних у 2018 році для реалізації програми закупівлі 50 автобусів на умовах фінансового лізингу. Це 65,6 млн гривень.

Відзначимо, саме комунальний транспорт сьогодні несе основне навантаження з перевезення пільгових категорій запоріжців. Тому підтримка і розвиток комунального транспорту Запоріжжя залишається однією з головних завдань міської влади.