Володимир Буряк: «У запорізьких будинках відновлять теплові лічильники за рахунок міського бюджету»

02.07.2018 09:00

Вкрадені загальнобудинкові лічильники теплової енергії відновлять за рахунок міського бюджету. На сесії міської ради виділили понад два мільйони гривень на придбання приладів обліку. Встановлення лічильників дозволить запоріжцям сплачувати лише за спожите тепло, а не по середнім нормам, які перевищують показники приладів обліку.

Проект необхідних змін до програми розвитку житлово-комунального господарства доручив підготувати міський голова Володимир Буряк. Міський голова поставив завдання концерну «Міські теплові мережі» встановити лічильники замість вкрадених і зробити це до нового опалювального сезону.

- Це ті прилади обліку, які були вкрадені. Мешканці у цьому не винні. Тому плануємо відновити лічильники за рахунок коштів бюджету. Виділяємо для цього понад два мільйони гривень. Загалом необхідно встановити 109 лічильників. У цих будинках проживають вісім з половиною тисяч запоріжців, - наголосив Володимир Буряк.

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек розповів, що за останній час у Запоріжжі було викрадено понад сто лічильників. Злочинці здають їх в пункти прийому кольорових металів.

Проблема є досить серйозною. Адже фактично запоріжці змушені будуть платити більше за тепло у будинках, де прилади обліку вкрадені. У деяких будинках такі крадіжки відбувалися вже кілька разів.

- Загальнобудинковий лічильник коштує досить багато. Для того щоб не перекладати витрати на плечі мешканців вирішено виділити кошти міського бюджету у рамках програми розвитку ЖКГ. Міський голова Володимир Буряк доручив внести відповідні зміни до програми, а депутати міської ради їх підтримаюли, - зазначив Олександр Грек.

Генеральний директор концерну наголосив, що лічильник дозволяє економити мешканцям на оплаті тепла не менше 20%. Тому мешканці будинку мають бути зацікавлені у збереженні приладів обліку, оперативно інформувати про спроби крадіжок правоохоронців.

За інформацією концерну «Міські теплові мережі», за законом тепер відповідальними за збереження приладу обліку є мешканці. Цього разу викрадені лічильники відновлять за кошти міського бюджету. У подальшому мешканці повинні будуть відновлювати лічильники самостійно. Це може зробить і концерн, але потім ці витрати будуть виставлені мешканцям до оплати.