Змагання на каяках, екскурсія на козацькій чайці та музичне шоу – запоріжці відзначили День Конституції у міському яхт-клубі

29.06.2018 10:40

28 червня в запоріжці разом з усією Україною відзначають День Конституції. Цього року святкування пройшло на новій водній локації – у міському яхт-клубі.

Вперше святкування державного свята Дня Конституції пройшло на незвичній локації на березі Дніпра. Як розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров, для святкування був обраний новий європейський формат, щоб подарувати запоріжцям гарні емоції та зарядити позитивом на увесь літній період.

- Ми святкуємо День конституції. Це не просто свято. Конституція – основний документ у житті нашої держави і кожного її громадянина. Ми обрали для проведення свята незвичний формат з дитячими зонами, водними змаганнями і музичною програмою. Я впевнений, що у міському яхт-клубі нам вдалося створити атмосферу літа, свободи, незалежності, яка подарує усім запоріжцям справжнє свято, - відзначив Анатолій Пустоваров.

Дістатися до міського яхт-клубу можна було як на авто, так і вплав на історичному судні – справжній козацькій чайці. Організатори – департамент культури і туризму Запорізької міської ради спільно з департаментом спорту, сім’ї та молоді – підготували для містян та гостей міста насичену розважальну програму. Під запальну музику від кращих диджеїв Запоріжжя учасники заходу мали змогу покататися на аквабайках та позмагатися у плаванні на каяках. Для відвідувачів також працювала фуд-зона від резидентів Фестивалю вуличної їжу «Пікнік на Райдузі».

Ввечері розпочалася музична програма. Своїми вокальними талантами радували вихованці музичної студії «ART STYLE». А з 20:00 розпочалося велике Folk&Rock Show, в якому кавер-група «FAR4» у супроводі ансамбля «Запорожці» виконували відомі хіти українських груп. Завершилося святкування переглядом кінофільму під відкритим небом.