У Запоріжжі розпочинається виділення земельних ділянок сім’ям загиблих учасників АТО

02.07.2018 09:30

Вже найближчим часом 50 сімей загиблих учасників АТО, ветеранів АТО отримають у Запоріжжі у власність земельні ділянки. Відповідне рішення про відведення земельних ділянок було прийняте на тридцятій сесії міської ради.

Під час обговорення на сесії зазначалося, що це стало можливим завдяки співпраці виконавчої влади та депутатського корпусу м. Запоріжжя. Цьому передувала значна робота – внесення змін до Генерального плану міста, затвердження детальних планів територій і так далі.

Активно працювала комісія щодо розгляду заяв учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, які виявили бажання отримати у власність земельні ділянки. Вона була створена відповідно до розпорядження міського голови Володимира Буряка. Cвій внесок зробила постійна депутатська комісія з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин.

На даний момент усі підготовчі етапи для виділення перших 50 земельних ділянок пройдено. Детальні плани Військбуду, вулиці Етюдної затверджено. Після прийняття рішення про відведення 50 земельних ділянок вже цього тижня його підпише міський голова Володимир Буряк. Відбудеться реєстрація земельних ділянок і сім’ї загиблих учасників АТО зможуть їх отримати.

- Ми досить довго йшли до цього, дотримуючись всіх передбачених законодавством процедур. Результати цієї роботи вже є. Затверджено відведення перших земельних ділянок, які ми виділяємо сім’ям загиблих учасників АТО, адже вони мають на це право згідно з указом Президента України, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що робота щодо виділення земельних ділянок сім’ям загиблих та ветеранам АТО у Запоріжжі буде продовжуватися.