Відкрилося регулярне авіасполучення між Запоріжжям та Європою

02.07.2018 17:20

Пасажири із Запоріжжя отримали можливість швидко і легко подорожувати Європою. Сьогодні, 2 липня, з Міжнародного аеропорту Запоріжжя вилетів перший рейс до Варшави.

Авіасполучення з Польщею відкриває для запорізьких пасажирів подальший трансфер до Західної Європи та Північної Америки. Новий напрямок обслуговує польська компанія LOT. Першим рейсом до Варшави вилетіли 47 пасажирів.

Як розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення і зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, рейс до Варшави - лише початок на шляху до розвитку авіасполучення Запоріжжя з іншими містами Європи та світу.

- Ми не зупиняємось на досягнутому. У Запоріжжі будується новий термінал, який надасть додаткові можливості для розвитку. Ми завжди раді вітати гостей на гостинній запорізькій землі та відкриті до співпраці з авіаперевізниками, - зазначив Олександр Власюк.

Директор комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський підкреслив, що рейси до Варшави будуть виконуватися 6 разів на тиждень.

- Сьогодні ми відкрили новий регулярний рейс в Європу та зустріли перших пасажирів із Варшави. Це закономірний результат тієї уваги, яку міська влада приділяє розвитку запорізького аеропорту. Ми успішно будуємо новий термінал, працюємо над розширенням нових напрямків, ведемо переговори з авіаперевізниками. Все це робиться для того, щоб запоріжцям було зручно і комфортно подорожувати, - розповів Віктор Біскупський.

Рейси до Варшави будуть виконуватись сучасними реактивними літаками Embraer. Є денні та вечірні вильоти. Тривалість польоту складає 1 годину 15 хвилин.

Нагадаємо, що програма з модернізації Запорізького аеропорту знаходиться на особистому контролі Володимира Буряка. Вона включає в себе комплекс заходів, спрямованих на технічне оновлення аеропорту і збільшення пасажиропотоку, в тому числі і за рахунок відкриття нових напрямків.

Один з найважливіших етапів реалізації цієї програми - будівництво нового пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту Запоріжжя, який буде відповідати європейським стандартам.