Володимир Буряк перевірив роботу оновленої амбулаторії №7 ЦПМСД №9 після капітального ремонту

03.07.2018 12:37

В сімейній амбулаторії №7 ЦПМСД №9 по вул.Істоміна, 17 закінчений капітальний ремонт, на який з міського бюджету було виділено 2,4 млн грн. Це перший ремонт за всю історію існування амбулаторії. Установа знову в експлуатації після ремонту з 26 червня 2018 року. Сьогодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк відвідав сімейну амбулаторію, щоб перевірити якість виконаних робіт.

Амбулаторія №7 обслуговує 9,5 тисяч дорослого населення - це жителі Верхньої Хортиці. Працює 5 сімейних лікарів та 10 медичних сестер. Тут пацієнтам надають первинну медичну допомогу, також є денний стаціонар на 4 ліжка і маніпуляційний кабінет. Після капітального ремонту в амбулаторії повністю оновлено меблі, обладнання, санітарний транспорт і медична техніка. На ці кошти з міського бюджету виділено понад 1,5 млн.грн.

- Гідні умови для пацієнтів і роботи лікарів - головний принцип в нашій роботі. Хочу зазначити, що програма розвитку первинної ланки в Запоріжжі була прийнята однією з перших в Україні і є однією з кращих в країні. Вона дозволяє нам не тільки кардинально оновлювати матеріально-технічний стан лікувальних установ, але і вирішувати головне - кадрове - питання. Я говорю про надбавки, які ми продовжили платити нашим лікарям та середньому медперсоналу з міського бюджету. Це дозволило зупинити відтік кадрів з медицини і стабілізувати кадровий потенціал міської системи охорони здоров'я, - зазначив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Для прикладу, у 2017 році на стимулюючі надбавки для медичних працівників ЦПМСД №9 виділено 3,1 млн. грн. За перше півріччя 2018 року на ці цілі спрямовано 1,5 млн.грн. Такі виплати забезпечили підвищення заробітної плати сімейним лікарям в середньому на 1400 грн. і медичним сестрам на 900 грн. щомісяця.

Амбулаторія №7 входить в структуру Центру первинної медико-санітарної допомоги №9, де медичну допомогу отримують 116,4 тис.мешканців Правобережної частини Дніпровського району Запоріжжя. Всього в структурі Центру - 10 амбулаторій: 7 дорослих, 3 педіатричні.

Останніми роками матеріально-технічне оснащення ЦПМСД №9 значно оновилось. У 2017 році придбано за рахунок коштів бюджету міста медичне обладнання (термопринтери, кушетки медичні, пеленальні столики, глюкометри, і т.д.), побутова техніка - на суму понад 1,5 млн. грн.

Ця робота продовжується і в 2018 році. На матеріально-технічне забезпечення Центру в I півріччі 2018 року з бюджету міста виділено 1,1 млн. грн.