Стан пасажирських перевезень у Запоріжжі на постійному контролі транспортників, поліції та громадськості

04.07.2018 10:30

У Запоріжжі ведеться постійний контроль за якістю пасажирських перевезень на міських маршрутах. Умови дотримання перевізниками договірних зобов’язань, перевезення пасажирів пільгових категорій та технічний і санітарний стан автомобілів перевіряє робоча група, яка була створена минулого року.

Профілактичні рейди, які вже другий рік поспіль проводять фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради спільно з інспекторами відділу безпеки дорожнього руху Управління національної поліції, представниками управління транспортної безпеки в Запорізькій області та громадських організацій, мають на меті відстежувати роботу міського транспорту і домагатися позитивних зрушень в бік поліпшення якості та безпеки перевезення запоріжців.

З початку 2018 року фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради провели 6 рейдів, під час яких перевірили дотримання перевізниками договірних зобов'язань в частині виходу на лінію передбаченого договорами кількості транспорту відповідного класу. За результатами рейдів складено 11 актів.

Було проведено 7 інспекцій технічного та санітарного стану автобусів, що обслуговують міські маршрути. Виявлено 17 порушень, про що складено відповідні акти. Також за результатами 5 рейдів, під час яких перевірялись дотримання перевізниками договірних зобов'язань в частині перевезення пасажирів пільгових категорій, було складено 3 акти. Перевізникам відправлені вимоги на усунення виявлених порушень.

Нагадаємо,  у 2017 році за неналежне обслуговування маршрутів та порушення договірних зобов'язань, були достроково розірвано договори з ТОВ «Запоріжградтранс» (обслуговування маршруту №72), ТОВ «Правекстар» (маршрут №72), ТОВ «Запоріжтрансавто» (маршрути №№43 , 5а), ТОВ «Автоконтіненталь» (маршрут №69), ТОВ «Приміські повідомлення» (маршрут №81), ТОВ «МТК Супутник Лайн» (маршрут №13).