Під час літньої спеки запоріжців особливо закликають дотримуватись правил пожежної безпеки

04.07.2018 15:00

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради попереджає мешканців та гостей міста про необхідність суворого виконання правил пожежної безпеки.

Протягом 5 місяців поточного року на території м. Запоріжжя виникла 661 пожежа, внаслідок яких загинуло 11 осіб, травмовано – 10 осіб, врятовано на пожежах 24 особи.

Найчастіше причиною виникнення пожеж є нехтування елементарними правилами пожежної та власної безпеки.

Спеціалісти управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення зауважують, що майже кожній пожежі можна запобігти. Для цього слід обговорити в родині заходи щодо запобігання пожежі, порядок дій у разі її виникнення, спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, маршрути виходу у безпечне місце. Виконання правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти життя та майно від вогню.

Спеціалісти управління попереджають громадян про недопущення спалювання сухої трави та відходів, розведення багаття поруч з господарськими будівлями, кидання недопалків та сірників на суху траву.

Під час відпочинку на природі, розводячи багаття, слід пам’ятати, що по завершенню відпочинку його необхідно ретельно загасити. Особливу увагу треба приділяти дітям, не дозволяти їм бавитися з сірниками, запальничками та вогнем.

Помітивши пожежу, треба негайно сповістити пожежну службу за телефоном 101 та при можливості виконати заходи щодо її ліквідації, але пам’ятаючи про власну безпеку.