КП «Запоріжелектротранс» зазнає мільйонних збитків від дій злодіїв

04.07.2018 14:00

У Запоріжжі тривають випадки крадіжок контактних мереж та інших металевих елементів на контактних мережах підприємства КП «Запоріжелектротранс». Ці дії не тільки приносять мільйонні збитки комунальному підприємству, а й створюють незручності запоріжцям, обмежуючи рух електротранспорту в місті.

Один з випадків вандалізму стався сьогодні вночі в Заводському районі. На розворотному кільці біля заводу «Кремнійполімер» було викрадено 230 погонних метрів контактної мережі. Через дії вандалів було призупинено рух трамвайного маршруту №16. Фахівцям КП «Запоріжелектротранс» прийшлося відновлювати мережу.

Як розповів генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач, це вже четвертий за два тижні випадок крадіжок контактних мереж тільки в Заводському районі.

Загалом в місті з початку 2018 року було зафіксовано близько 30 фактів крадіжок контактної мережі. Загальна сума матеріальних збитків склала близько двох мільйонів гривень.

Працівники підприємства зазначають, що крадіжки контактного проводу ведуть до збоїв в роботі електротранспорту: на відновлення лінії, крім фінансових витрат, необхідний час. На КП «Запоріжелектротранс» відзначають, що ці ресурси можна було використовувати на інші цілі, але доводиться ліквідовувати наслідки дій злодіїв.

Керівництво підприємства закликає запорожців повідомляти про факти розкрадань в правоохоронні органи.