У Заводському районі Запоріжжя ведуться роботи з комплексного благоустрою

05.07.2018 14:00

Сьогодні в Заводському районі Запоріжжя робочі підрядної організації приступили до виконання робіт з ремонту і фарбування малих архітектурних форм. Це зупинки, дитячі майданчики, урни, лавочки, огорожі. Хід виконання робіт проконтролював голова районної адміністрації по Заводському району Андрій Баєв.

Роботи з комплексного благоустрою Заводського району підрядники почали з ремонту зупинкового комплексу, який розташований за адресою: вул. Демократична, 101. Ця зупинка була встановлена більш ніж 30 років тому і вже потребує ремонту. Сьогодні робочі знімають з неї старий настил, чистять від іржі і старої фарби, там, де необхідно, проведуть зварювальні роботи на металоконструкціях, встановлять нову урну і лавочки.

- На виконання робіт з комплексного благоустрою було виділено з міського бюджету 275 тисяч гривень. З них 75 тисяч - вже спрямовано на виконання робіт. Виконані роботи з ремонту дитячих майданчиків, лавочок та урн у парках Бірюка та 30-річчя Перемоги. На решту суми ми плануємо відремонтувати 7 зупиночних комплексів, 16 дитячих і спортивних майданчиків, 110 урн і лавочок. Будуть виконані роботи з розчищення, фарбування, заміни металевих і дерев'яних елементів урн і лавочок, настилів, а також з ремонту гойдалок. Роботи плануємо завершити до 1 серпня, - розповів Андрій Баєв.

За словами голови районної адміністрації по Заводському району, за минулі два роки в районі було встановлено більше 20 нових зупинок. Але також ще залишилося близько 20, які були встановлені в радянські часи, майже 10 з них потребують заміни.

- Ми подали бюджетний запит і будемо домагатися, щоб на наступний рік були виділені кошти на ремонт і заміну старих зупинок. Хотілося б побажати жителям району дбайливіше ставитися до тих речей, які ми ремонтуємо і впорядковуємо. Особливо це стосується дитячих майданчиків, зупинок, лавочек, урн. Роботи з благоустрою проводяться для створення комфорту жителям Заводського району, - зазначив Андрій Баєв.