У Запоріжжі триває підготовка до опалювального сезону

06.07.2018 15:56

Сьогодні, 6 липня, міський голова Володимир Буряк провів робочу нараду, під час якої, зокрема, розглядалися питання підготовки міста до опалювального сезону.

Як розповів генеральний директор КП «Концерн «Міські теплові мережі» Олександр Грек, підготовка до опалювального сезону 2018-2019 рр триває у штатному режимі. Підприємство реалізує комплекс заходів за різними напрямками.

Проводяться заплановані гідравлічні випробування в усіх районах міста, підготовлено 372,563 км теплових мереж.

Одне з важливих питань, яке потребує уваги – погашення заборгованості за спожитий газ. На сьогодні Концерн «Міські теплові мережі» має заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» 743 млн.грн. Основна частина цих боргів за населенням. Заборгованість споживачів міста Запоріжжя складає 674 млн.грн.

Як підкреслив Олександр Грек, КП «Концерн «Міські теплові мережі» проводить активну роботу щодо вирішення ситуації. Зокрема, проводиться велика роз’яснювальна робота щодо оформлення розстрочки, і за останній місяць цим механізмом погашення заборгованності вже скористалась значна кількість запоріжців.

Крім того, активізувалась робота з виконавчою службою по виконанню рішень суду щодо примусового стягнення заборгованності. За словами керівника МТМ, найбільш дисциплінованими є мешканці міста старшого віку. А ось рівень розрахунків більш платоспроможних людей залишає бажати кращого.

Як підкреслив міський голова Володимир Буряк, підбиваючи підсумки наради, сьогодні підготовка до опалювального сезону – пріоритетне питання, усі питання, як фінансові, так і технічні на особливому контролі, отже міська влада в жодному разі не допустить зриву опалювального сезону.

Нагадаємо, на останній сесії міської ради було прийнято рішення про виділення з бюджету міста понад 2 млн. грн. на ремонт, повірку та заміну теплових лічильників у багатоповерхівках м. Запоріжжя.