У Запоріжжі бібілотеки просто неба працюють для дорослих і дітей

09.07.2018 15:00

Працівники міських бібліотек продовжують активно працювати на відкритих майданчиках Запоріжжя у рамках міського масштабного проекту «Культура і мистецтво – назустріч кожному». Вони організовують різноманітні розважально-пізнавальні заходи для дорослих та дітей.

У сквері Олександрівський працював дитячий «Бібліотечний майданчик». Понад 40 малюків відвідали розважальний захід, присвячений чудовому винаходу людства - повітряній кульці.

Разом із бібліотекарями відвідувачі літнього майданчика поринули в атмосферу свята та розваг. Діти охоче взяли участь у конкурсах «Пінгвіни», «Хвостик віслючка Іа», розгадали загадки та відповіли на запитання «Медової» вікторини. Нікого не залишила байдужим «Кулькова дискотека» та цікавий майстер-клас з виготовлення м’ячика-смайлика для зняття стресу. Награвшись досхочу, діти отримали гарний настрій та подарунки - різнокольорові кульки.

Міські бібліотеки для дорослого населення вітали городян та гостей міста на 13-ти «Бібліотечних майданчиках», які працювали в усіх районах міста.

Напередодні свята за народним календарем Івана Купала бібліотекарі запропонували усім охочим пригадати і відновити українські традиції відзначення цього веселого свята.

Гостей навчали давнім традиціям: плести справжні купальські вінки з цілющих трав, визначати символічне значення кольорів стрічок у віночку, вшановувати Купалу та Марену як символи вогню і води, ворожити на судженого і прикрашати купальське дерево, водити хороводи і співати народні пісні. Всі бажаючі мали можливість для фотосесії.