Володимир Буряк проконтролював хід реконструкції проспекту Маяковського

12.07.2018 12:36

У Запоріжжі триває реконструкція проспекту Маяковського. В 2017 році завершилися роботи на перших двох чергах великого проекту. З травня поточного року підрядники приступили до ремонтних робіт на ділянці від вулиці Патріотичної до вулиці Перемоги. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід виконання робіт на цьому об'єкті.

До реконструкції проспекту Маяковського підійшли комплексно. Головне завдання - не тільки навести зовнішню красу і порядок, але і замінити стару систему комунікацій. За таким принципом виконані роботи на перших двох чергах проспекту Маяковського. На ділянці третьої черги застосовується той же комплексний підхід.

На даний момент роботи з третьої черги проекту йдуть повним ходом. У розпалі найскладніша частина проекту - модернізація системи водопроводу. Монтуються нові комунікації, виконані з сучасних матеріалів, що істотно продовжить термін їх експлуатації.

Паралельно з ремонтом пішохідної частини проспекту Маяковського ведеться робота над проектом проїжджої частини. На даний момент він проходить експертизу. Після закінчення всіх необхідних процедур візьмуться до роботи. На даній ділянці буде реконструйовано дорожнє полотно, відремонтовані тротуари, облаштовані заїзні кишені.

Сьогодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк провів виїзну нараду з підрядниками, щоб проконтролювати хід виконання робіт. На його думку, ремонт проходить недостатньо швидко. Тому міський голова доручив підряднику активізувати роботу, залучити додаткову робочу силу.

- Я вважаю, що роботи йдуть повільно, тому що за 2 місяці можна було спокійно закінчити всі підземні комунікації: це заміна водопровідної труби 330 мм, розводки по прилеглим будинкам, і сьогодні вже повністю зайнятися замощуванням. Сьогодні мною поставлено завдання підряднику - в середині вересня закінчити всі будівельні роботи, в тому числі і замощення центральної частини, щоб на той час вже приступити до озеленення та благоустрою. Це цілком можливо. Тим більше, що ніяких проблем з фінансуванням і постачанням матеріалів у підрядника немає, - розповів журналістам міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Проект 3й черги реконструкції пішохідної частини пр. Маяковського охоплює більшу територію в порівнянні з першими двома етапами реконструкції. Його площа - близько 10 тис. квадратних метрів. Дана частина продовжить стилістику перших черг. Буде нова плитка трьох кольорів, сучасне освітлення і масштабне озеленення. Загальна площа озеленення складе більше 6 тис. метрів квадратних.

Тут буде висаджено близько 240 дерев, більше 2,5 тис. кущів. Встановлять 78 лавок, 4 паркових дивани.