На вулицях Запоріжжя встановлюють сучасні світлодіодні світильники

12.07.2018 15:00

На вулицях, у дворах, в приватному секторі обласного центру стає світліше і безпечніше. У місті третій рік поспіль реалізується програма з освітлення, що передбачає як реконструкцію старих мереж зовнішнього освітлення, так і будівництво нових. Ведуться і поточні ремонтні роботи.

Питанням забезпечення безпеки та комфорту запорожців міська влада приділяє окрему увагу. Це стосується також освітлення территорії міста у темну добу. Тільки за останні три роки в Запоріжжі сучасна система освітлення з'явилася по сотням адрес, що охоплюють вулиці, внутрішньодворові території, приватний сектор. Багато об'єктів раніше взагалі не були обладнані вуличним освітленням.

Сучасні світильники, які сьогодні встановлюють на вулицях міста енергоефективні - при меншому споживанні електроенергії дають більшу освітленість і не вимагають заміни на відміну від старих ламп. Це значна економія коштів та людських ресурсів.

У планах КП «Запоріжміськсвітло» на 2018 рік виконати реконструкцію та будівництво мереж зовнішнього освітлення по 44 об'єктам. Будуть встановлені близько 350 електроопор, 1664 сучасних світильників, прокладено 35 км проводу СІП.

За тиждень фахівці підприємства замінили 51 світильник, понад 160 електроламп, 1 пошкоджену електроопору, виконали поточний ремонт 789 світильників, 21 шаф управління. Також очистили мережі від гілок, електроопори від інформаційних оголошень. Роботи велися в усіх районах міста.