До Запоріжжя завітала родина мандрівників на ретроавтомобілі

13.07.2018 09:30

Два тижні тому родина Гриненко вирушила зі своєї київської домівки у тривалу подорож Україною та Європою. Проїхавши на своєму ГАЗ-21 Чернігівську, Сумську, Харківську, Полтавську, Кіровоградську, Дніпропетровську області, вони дістались до Запоріжжя. Мандрівників зустрічали у Туристичному інформаційному центрі.

«Блакитна мрія» - так назвали Вадим та Анна Гриненко свою мандрівку, адже давно мріяли вирушити у подорож на ретроавтомобілі. І ось нарешті, придбавши 21-шу Волгу блакитного кольору, почали планувати маршрут.

- Ми плануємо проїхати Україною, побачити красиві міста та місця. Після пробігу Україною, у перших числах серпня ми виїжджаємо навколо Європи. І плануємо об’їхати Євразію. Білорусь, Норвегія, Фінляндія, і до Ірану. Кінцева точка - Малайзія. Ця поїздка розрахована у нас на рік. Ми любимо мандрувати сім’єю. Хочемо так жити, мандруючи. Адже можна мандрувати не зважаючи на кількість грошей. У нас грошей достатньо на паливо і на їжу. Ми їдемо, ночуємо у палатці в красивих місцях, готуємо кашу, їмо сало та сезоні фрукти. Це доволі не дорого. Саме дороге - це бензин. У нас не стоїть за ціль відвідати якомога більше міст, бо не містами красива Україна, а місцями. Ціль – це мандрівка і знайомство з прекрасними людьми, - розповів Вадим Гриненко.

До речі, Вадим та Анна мандрують разом зі своїм трирічним сином. Говорять, їх малюк до подорожей вже звик, адже вперше відправився мандрувати, коли йому було три місяці. І хоча подорож – це завжди непередбачувані сюрпризи та наявність не вирішених питань, головне – це реалізація мрії.

Фахівці Туристичного інформаційного центру для гостей розробили індивідуальний туристичний маршрут Запоріжжям. Мандрівники відвідали музей ретро-автомобілів «Фаэтон», побувають у історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» та залишаться ночувати у палатці на о. Хортиця, про що давно мріяли.

Директор Туристичного інформаційного центру Тетяна Йорж подякувала мандрівникам за візит до Запоріжжя та побажала приємної подорожі і яскравих вражень.