У Запоріжжі спеціальна комісія перевіряє місця реалізації рибної продукції

27.07.2017 13:35

У Запоріжжі районні комісії продовжують перевірку місць реалізації рибної продукції.

Як повідомляє департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва, з 17 по 21 липня було перевірено 36 торгових точок у всіх районах міста (Дніпровський район - 8, Олександрівський - 4, Заводський - 6, Хортицький - 5, Комунарський - 3, Вознесенівський - 8, Шевченківський - 2).

Члени комісій перевіряли законність функціонування торговельних точок, дотримання умов виробництва, технологічних регламентів, транспортування, зберігання і реалізації продукції, наявність і достовірність документів, які гарантують якість і безпеку продукції, що продається. Спільно з представниками національної поліції проводилися рейди по місцях стихійної торгівлі.

За результатами перевірок комісії у ряді випадків виявили порушення норм реалізації рибної продукції. Основні з них - відсутність повного переліку необхідних документів, недотримання режиму зберігання риби, порушення санітарних норм, не зазначено термін реалізації рибної продукції.

Підприємцям, у яких було виявлено порушення, було рекомендовано призупинити реалізацію рибної продукції, забезпечити зберігання знятої з реалізації продукції з дотриманням температурного режиму до особливого розпорядження, надати управлінню Держпродспоживслужби супровідні документи і документи, які підтверджують якість рибної продукції та медичні книжки продавців. Робота комісій триває.