Працівники міських бібліотек допомагають городянам проводити літній відпочинок змістовно та весело

13.07.2018 15:00

11 липня для юних мешканців Дніпровського району працював "Бібліотечний майданчик".

Понад 40 дітей та батьків стали учасниками сімейного розважального заходу «Пізнаємо у забаві книжковий світ веселий та цікавий» і разом з бібліотекарями поринули у чарівний світ казок, фантазій та чаклунства.

Гостей свята зустрічали веселий клоун Тошка, бабулька-хитрунка Шапокляк та царівна Несміяна. Звичайно, всі вони прийшли не з порожніми руками: клоун Тошка допоміг глядачам поринути в атмосферу веселощів та завзятих танців. Шапокляк розповіла про цікаві факти зі свого життя. Від царівни Несміяни дітлахи дізналися, які бувають казки, пригадали свої найперші казки, які їм читали мами та бабусі. Казкові герої підготували для глядачів особливий сюрприз - провели завзятий флеш-моб з танців, заохотивши танцювати всіх, хто був присутній.

Також діти побували в казковому «Смарагдовому місті», пройшлися «невідомими доріжками», розгадуючи кросворд, пограли в гру «Гарячий м'яч», відгадуючи загадки, опинилися на галявині казок, де грали в гру «Олов'яний солдатик», «День народження кота Леопольда», «Кіт у чоботях поспішає на допомогу», «Курочка ряба», «Незнайко в Квітковому місті».

У відповідь юні читачі теж підготували подарунок. Пісня «А у любові немає віку» у виконанні Даші Божко, Маші Ворожко і Даші Разнатовської зачарувала і казкових героїв, і дітей .

Ігри, веселощі, танці та пісні створили усім гарний настрій.

12 липня міські бібліотеки для дорослих вітали городян та гостей міста на 13-ти «Бібліотечних майданчиках», які працювали в усіх районах міста.

Цього разу бібліотекарі інформували городян про Всесвітній день шоколаду, який щороку відзначають 11 липня. Вони підготували ряд цікавих фактів щодо історії появи «чорного золота», як охрестили шоколадні ласощі іспанські конкістадори, та його корисні властивості. А супроводжуючі книжкові виставки представили «шоколадні літературні десерти» – книги, у назвах яких згадується шоколад або він же є невід'ємною частиною розповіді.

Усі бажаючі мали змогу взяти участь у вікторинах, літературних лото та інших «солодких» змаганнях. Наприклад, пригадати назви цукерок та шоколадок, що пов’язані з книжками та літературними героями.

Для кожного відвідувача була чудова нагода посмакувати шоколадними цукерками – переможці конкурсів отримали солодкі призи.