З початку року вулиці міста прикрасили близько 70 квіткових конструкцій і чагарники у вигляді тварин

16.07.2018 13:05

Минулого тижня фахівці КРБП «Зеленбуд» завершили роботи з установки нових квіткових конструкцій. Вулиці міста прикрасили квіткові водоспади, дерева, арки і безліч інших композицій. Нововведенням стали архітектурні топіарії - чагарники туї у вигляді тварин.

Запоріжжя стає затишніше та красивіше. В рамках програми міського голови Володимира Буряка по квітковому озелененню Запоріжжя, яка стартувала в минулому році, встановлено близько 70 нових оригінальних квіткових конструкцій. Були висаджені 1700 квітів сурфіній, ампельних петуній різних відтінків. Також з'явилися 4 бетонних вазони і 54 навісних вазони на стовпах.

Встановлено конструкції у вигляді водоспадів, арок на 3 та 5 вазонів, букетів, дерев і багато інших. Квіти висаджуються в спеціальні термовазони, які дозволяють підтримувати комфортний для квітів рівень вологості. Наприклад, у Шевченківському районі по вулиці Іванова (розворотне коло) встановлено 10 конструкцій - квіткові хвилі.

Минулого тижня роботи велися в Заводському районі в сквері 30-річчя визволення України, в Олександрівському (в районі Майдану волі), у Вознесенівському районі в сквері по вулиці Верхній.

Вперше на вулицях міста з'явилися чагарники туї у вигляді звірів і птахів. Архітектурні топіарії - сім'я з трьох слонів тепер ростуть і радують городян в сквері Алеї Трудової слави (уздовж пр. Соборного), також два лебеді і павич з'явилися на бульварі Шевченка. Ще одну композицію з туї - білочку - планують найближчим часом висадити на площі Маяковського.

Роботами були охоплені всі райони Запоріжжя.

Працювали над квітковим озелененням міста фахівці КРБП «Зеленбуд». «Зеленбудівці» кажуть, що вклали душу в створення композицій, висаджуючи кожну квітку і чагарник. Тепер перед ними стоїть не менш важливе завдання - догляд за рослинами. Роботи включають в себе регулярний полив, удобрення, щоб квіти росли і радували своєю красою протягом усього сезону.