У Запоріжжі триває реалізація міської програми по боротьбі з карантинними рослинами

16.07.2018 15:30

В рамках міської програми боротьби з карантинними рослинами виконується ряд заходів. У їх числі покіс і хімічна обробка територій, заражених амброзією, спеціальним препаратом. Також відповідальні служби контролюють стан територій, ведеться щотижневий моніторинг проведеної роботи.

За даними управління з питань екологічної безпеки міської ради, в 2018 році в районах Запоріжжя виконані одно і чотирикратні покоси зелених зон. Даною роботою охоплені території, заражені амброзією, загальною площею 871,08 га. У порівнянні з минулим роком обсяги робіт зросли. У 2017 році за такий же період було покошено 719,6 га територій.

Всього в поточному році виявлено 156 вогнищ поширення амброзії. На сьогодні з них локалізовано 63 (механічним і хімічним методами).

Хімічний метод боротьби з амброзією застосований на загальній площі 12,23 га.

На телефон «Гарячої лінії» по боротьбі з амброзією від городян надійшло 32 звернення. 

Крім того районними адміністраціями проведено 14 рейдів-перевірок по виявленню карантинних рослин і утриманню територій у належному фітосанітарному стані. Мобільними групами виявлено 66 подібних правопорушень. Відповідальним особам зроблені відповідні попередження.