У Запоріжжі впорядковують Алею троянд

17.07.2018 11:40

У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою Алеї троянд. Підрядники приступили до виконання другої черги робіт на ділянці від вул. Патріотичної до вул. Перемоги.

Квіткова Алея з тисячами троянд розташовується в Вознесенівському районі по вул. Якова Новицького. У минулому році була завершена перша черга робіт на ділянці від вул. Л. Жаботинського до вул. Патріотичної, були висаджені більш 2-х тисяч троянд. Сьогодні підрядна організація виконує роботи з благоустрою ділянки від вул. Патріотичної до вул. Перемоги.

Як розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Віталій Лисак, багато років Алея була недоглянутою. Два роки тому міська влада прийняла рішення відновити цей об'єкт для відпочинку городян.

- Перша черга робіт була завершена в минулому році. Була покладена тротуарна плитка, змонтована арка, облаштовані клумби, висаджені кілька тисяч троянд. Зараз реконструкція триває. Робочі підрядної організації облаштують зони відпочинку з лавочками та урнами, буде замінено освітлення, покладена мозаїкою тротуарна плитка. Також було встановлено антивандальну огорожу для клумб, - розповів Віталій Лисак.

Віталій Лисак закликав городян зберігати красу, яка робиться для всіх жителів Запоріжжя та не псувати трояндові кущі.

Представник КП «Управління капітального будівництва», інженер технагляду Андрій Воробєй розповів, що загальний обсяг фігурного мощення алеї - 6 тис. 100 кв. м., в цьому році буде укладено 4 тис. 100 кв. м. тротуарної плитки. Також буде облаштовано водостік, зливні лотки, упорядкована територія і під'їзди до дворів.

Орієнтовний термін закінчення робіт - кінець серпня. Троянди будуть висаджені восени. На 24 клумбах уздовж всієї Алеї планується висадити близько 8 тисяч кущів троянд.