У запорізькому Туристичному центрі презентували новий проект

19.07.2018 15:40

У Запорізькому туристичному інформаційному центрі відбулася відкрита зустріч представників влади, бізнесу та громадськості. Учасники обговорили можливість створення нових туристичних проектів, які зроблять місто більш привабливим. Один з найбільш обговорюваних проектів носить назву «Гривня до Запоріжжя».

Головна мета зустрічі - об'єднати зусилля представників влади, бізнесу та громадськості, щоб втілити в життя нові проекти, спрямовані на розвиток Запоріжжя. Організатори зустрічі - Туристичний інформаційний центр спільно з бізнес-союзом «Порада».

Найбільш обговорюваним став проект «Гривня до Запоріжжя». Його ідея запозичена у Львові, де подібний проект почав працювати з 2011 року. Суть в тому, щоб задіяти гостей кафе, ресторанів, готелів в розвитку інфраструктури міста.

- Цей проект спрямований на розвиток середнього і малого бізнесу, а саме на заклади громадського харчування, ресторанів, готелів і туристичних атракцій. Це можливість для кожного запоріжця бути задіяним у розвитку інфраструктури міста, можливість зробити щось конкретне для нашого Запоріжжя. Як це буде працювати. Гості можуть залишити гривню в закладах громадського харчування або 5 гривень в готелях - і потім туристичний альянс буде вирішувати, на що ці гроші будуть витрачені і що буде зроблено, - розповіла начальник управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

За словами авторів проекту, для його реалізації не потрібно великих інвестицій. Головне - це бажання і активна громадянська позиція. Якщо ідею сприймуть, в Запоріжжі вже незабаром можуть з'явитися нові цікаві арт-об'єкти та інші туристичні пам'ятки.