У Комунарському районі Запоріжжя відбувся рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею

20.07.2018 13:30

У Запоріжжі тривають рейди по місцях незаконної торгівлі. Одна з інспекцій відбулась 18 липня в Комунарському районі.

Спеціалісти районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району провели спільний рейд з представниками районного відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області. Обстежено вул. Космічну, Північнокільцеву, Ситова. 2 особи, які здійснювали незаконну діяльність, направлені до районного відділення поліції для складання адміністративного протоколу.

Протягом І півріччя спеціалістами районної адміністрації організовано та проведено 20 спільних рейдів щодо недопущення незаконної торгівлі. До перевірок долучились представники Комунарського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області та інспекції з благоустрою міської ради. Обстежувались найбільш проблемі вулиці району: вул. Європейська, Космічна, Водограйна, Чумаченка, Північнокільцева та Ситова. Представниками поліції складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення (ст. 152 – 12, ст. 160 - 5). Серед торгуючих у невстановлених місцях проводилась роз’яснювальна робота, незаконна торгівля припинялась.

Також продовжуються щоденні чергування з метою недопущення незаконної торгівлі по вул. Ситова, 4-6, Новокузнецькій, 12 -16 та Європейській, 11.

Спеціалісти райадміністрації провели 36 обстежень району на виявлення місць стихійної торгівлі, кількість торгуючих та асортимент товарів, що реалізуються. 138 особам, що здійснювали незаконну торгівлю, вручені попередження про адміністративну відповідальність, роз’яснений порядок отримання відповідних документів для здійснення торговельної діяльності у відведених для цього місцях.