У Запоріжжі підготовка до зими йде повним ходом

28.07.2017 09:45

В усіх районах міста ведуться планові ремонтні роботи і профілактичні заходи щодо перевірки готовності інженерних мереж центрального опалення до пуску тепла восени 2017 року.

КП «Наше місто» спільно з Концерном «Міські теплові мережі» та підрядними організаціями задовго до старту нового опалювального сезону почали готувати житловий фонд до подачі теплоносія. В ході планування і виконання робіт, у тому числі, враховані прорахунки, допущені комунальними службами міста минулого року.

27 липня в Шевченківському районі з перевіркою ходу виконання підготовчих робіт побував генеральний директор КП «Наше місто» Олександр Ніколаєнко.

Зокрема, в багатоквартирному будинку по вул. Магістральна 92а, де силами Концерну «ГТС» ведуться ремонтні роботи на інженерних мережах, вже замінено 33 погонних метра трубопроводу гарячого водопостачання та 21 одиниця запірної арматури. Крім того, під час підготовки до майбутнього опалювального сезону комунальники змінюють вводи на стояки і трубопровід.

А в п'ятиповерховому будинку по вулиці Полякова, 5б також, в рамках підготовки до опалювального сезону, проводять гідравлічні випробування - здійснюють промивку всієї системи опалення. Під великим напором по трубах опалення проганяється вода, стара - зливається в каналізацію, а нова чиста - закачується в систему. У будинку два елеватори, тому і чистка проводиться досить оперативно.

- Гідравлічні випробування дозволять зменшити кількість споживання теплоносія, тому що навантаження буде рівномірно розподілятися по всьому будинку, - підкреслив Олександр Ніколаєнко, коментуючи темпи виконання ремонтних робіт в рамках підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років. - У пріоритеті - 645 будинків, в яких виникали серйозні проблеми під час торішнього запуску опалення. Ми плануємо завершити ремонтні та профілактичні роботи у всіх цих будинках до моменту запуску тепла. Ми розуміємо, що зобов'язані надати запоріжцям якісну послугу.