За результатами особистого прийому Володимир Буряк доручив відремонтувати аварійний житловий будинок у Хортицькому районі

28.07.2017 08:55

Міський голова Володимир Буряк провів особистий прийом громадян.

Питання, які піднімали запоріжці, стосувалися ремонту аварійних будинків, покрівель, встановлення теплових лічильників, нарахувань за тепло тощо.

Зокрема представники мешканців будинків по вул. Троїцькій, 38 та Покровській, 35 розповіли, що в період опалювального сезону за лічильником їм нараховувались значні суми за опалення – 50-60 гривень за квадратний метр. Переважно це пов’язано зі станом трубопроводів, якими тепло подається до цих будинків, а також з постійними «перетопами».

Міський голова Володимир Буряк доручив перерахувати рахунки за опалення, не перекладаючи теплові втрати на плечі мешканців. Також міський голова поставив завдання внести реконструкцію системи опалення на цій ділянці до плану ремонтів.

Мешканці будинку по вул. Лахтинській, 9 А розповіли, що їхня багатоповерхівка знаходиться в аварійному стані. Через підтоплення будинок почав просідати на один бік і зрештою може зруйнуватися.

Фахівці зауважують, що на сьогодні проведено моніторинг стану цього будинку, обстеження його конструкцій. Міський голова доручив до кінця вересня завершити підготовку проектної документації для проведення робіт з вирівнювання будинку.

- На основі обстеження до кінця вересня буде розроблена документація. В результаті ми дізнаємось вартість відновлювальних робіт. Після цього будуть проведені торги, в ході яких визначиться підрядник, який візьметься за вирівнювання будинку по вул. Лахтинській, 9 А, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що на сьогодні в Запоріжжі нараховується понад шістдесят похилених будинків, які необхідно вирівнювати.

- За результатами обстеження житлового фонду були визначені будинки, які необхідно внести в окрему міську програму «Крени». Серед них і будинок по вул. Лахтинській, 9 А. Цей будинок буде одним з перших, де почнеться реалізація цієї програми. Після проведення торгів, якщо дозволить технологія і будуть сприятливі погодні умови, тут розпочнуться відновлювальні роботи. Якщо з об’єктивних причин неможливо буде це зробити у 2017 році, то роботи будуть виконані навесні 2018 року. Необхідні кошти у міському бюджеті є, - сказав Володимир Буряк.