У Запоріжжі посилять контроль за технічним станом громадського транспорту

26.07.2018 14:00

У Запоріжжі посилять перевірки технічного стану і наявності ліцензій у автопідприємств, які обслуговують загальноміські маршрути. Це питання обговорювалося сьогодні, 26 липня, в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради на нараді з перевізниками.

У зв'язку зі збільшенням по всій Україні випадків ДТП за участю маршрутних автобусів буде посилено контроль за технічним станом транспорту на загальноміських маршрутах. Масові перевірки проводитимуть представники Національної поліції спільно з фахівцями Укртрансбезпеки. Також збільшиться кількість рейдів, які проводить управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради. Особливу увагу буде приділено переобладнаним з вантажних маршрутним автобусам.

- Дві робочі групи, створені за розпорядженням міського голови Володимира Буряка, продовжують проводити перевірки на загальноміських маршрутах. Більш того, ми будемо проводити позапланові перевірки спільно з фахівцями Укртрансбезпеки і Патрульної поліції. Тому керівникам автопідприємств необхідно приділити особливу увагу машинам, які вони випускають на маршрути, - зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради Олександр Власюк.

Також під час наради розглядалися питання перевезення пасажирів пільгових категорій та прибирання кінцевих зупинок. Олександр Власюк наголосив, що в Запоріжжі немає обмежень на кількість пільговиків, які скористаються послугами маршрутних таксі. Перевізникам необхідно проводити постійну роз'яснювальну роботу з водіями про ввічливе ставлення до пасажирів, особливо пільгових категорій.