У Комунарському районі упорядковують роботу об’єктів сфери торгівлі та побуту

27.07.2018 11:02

25 липня у Комунарській райадміністрації пройшло засідання районної комісії з упорядкування роботи об'єктів сфери обслуговування під головуванням заступника голови райадміністрації Олександра Позднякова.

На цій нараді були розглянуті звернення суб’єктів підприємницької діяльності щодо розміщення засобів пересувної мережі, закріплення та утримання в належному стані території, виділеної для розміщення засобу пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі та сфери послуг і укладання договору на право користування місцем.

Протягом першого півріччя 2018 р. в Комунарській районній адміністрації проведено 18 засідань районної комісії з упорядкування роботи об'єктів сфери обслуговування, на яких розглянуто 39 звернень суб’єктів підприємницької діяльності. Також заслухано 8 керівників об’єктів, на яких були виявлені порушення.

У районі працює 1348 об’єктів сфери обслуговування населення, з них: 536 – об’єкти торгівлі (з них 101 – оптової торгівлі), 150 – ресторанного господарства, 348 – з надання послуг населенню, 71 – аптеки та 344 – тимчасові споруди.

Так, протягом І півріччя в районі відкрито 34 нових об’єкти, в т. ч. 14 магазинів, одна оптова база, 8 закладів ресторанного господарства, 9 об’єктів з надання послуг, 2 аптеки, на яких створено 77 робочих місць. За аналогічний період 2017 року відкрито 23 нових об’єкти, на яких створено 98 робочих місць.

Кращими підприємствами, що відповідають вимогам сучасного дизайну, виконали благоустрій прилеглих територій, використовують прогресивні форми обслуговування з застосуванням новітнього обладнання, що відкрились у звітному періоді, є: міні-маркет «Апельмон» ФОП Вахід Р., «Сімейна пекарня» ФОП Апостолова К.В., діагностичний центр ТОВ «Сінево-схід», медичний діагностичний центр ТОВ «Медкомфорт».

На чотирьох ринках та одному торговельному майданчику району можуть здійснювати торгівлю 5150 осіб. На кожному ринку виділено спеціалізовані зони та надано додаткові торговельні місця для реалізації сільськогосподарської продукції дачниками. Адміністрація ринків упорядковує існуючі і створює нові робочі місця, особливо для надання торгуючим з місць стихійної торгівлі і товаровиробникам.