У серпні в Запоріжжі відбудеться одразу кілька видовищних фестивалів

27.07.2018 13:10

У серпні в місті очікується одразу три масштабних фестивалі. Про це в ході засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради повідомили представники профільних департаментів. Обіцяють спортивні активності, видовищні виступи і цікаве проведення часу для кожного гостя.

Найближчий спортивний фестиваль під назвою «Яскравий заплив» в Запоріжжі відбудеться 12 серпня на Центральному міському пляжі. Буде кілька дистанцій і дисциплін. Організатори закликають приходить на свято родинами. Крім змагань з плавання, обіцяють водне поло, волейбол, естафети та інші розваги.

Наступний масовий захід очікується 18-19 серпня. Це будуть змагання з триатлону «Кубок Хортиці», які пройдуть в Запоріжжі в 23-й раз. У них візьмуть участь не тільки українські, а й зарубіжні спортсмени. Місцем проведення стане Центральний міський пляж, традиційно перекриють Набережну магістраль - 18 серпня з 7.00 ранку до 14.00, 19 серпня - з 7.00 до 13.00.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк виступив з пропозицією - на наступний раз розробити новий маршрут проведення змагань з триатлону, щоб уникнути навантаження на Набережну магістраль.

- Набережна магістраль - це важлива транспортна артерія міста. Щодня там проходять потоки легкового та великовантажного транспорту. Потрібно мінімізувати навантаження на цю дорогу, щоб не створювати для водіїв зайвих незручностей. Тому до наступних змагань прошу розробити новий маршрут, Який не задіяв би Набережну. Наприклад, можна розробити маршрут по Хортиці, щоб якраз ці змагання відповідали своїй назві - «Кубок Хортиці», - зазначив Володимир Буряк.

У ті ж вихідні - 18-19 серпня відбудеться також видовищний фестиваль «Музика і небо». Місце проведення - село Широке під Запоріжжям. Очікуються показові польоти малої авіації, змагання з вертолітного спорту, фуд-зони, концерт під відкритим небом. Вхід вільний для всіх.