Володимир Буряк вимагає від обленерго виконати взяті на себе зобов'язання по відновленню електропостачання

27.07.2018 18:10

У міськвиконкомі провели нараду, присвячену ситуації з відключеннями електроенергії в Запоріжжі. За інформацією обленерго без електрики продовжують залишатися близько 600 запоріжців. На більшості проблемних вулиць електропостачання відновлене. Однак робота триває. Необхідно відновити роботу ще кількох трансформаторних підстанцій.

Під час наради зазначалося, що в результаті негоди в середу були знеструмлені понад сто трансформаторних підстанцій. Без електрики залишилися близько 32 тисяч запоріжців. Найбільші проблеми виникли в Комунарському, Шевченківському районі, на острові Хортиця (Вознесенівський район).

Обленерго вивело на роботу всі наявні у них аварійні бригади, яких через відому всім ситуацію недостатньо. Допомогу енергетикам надають комунальні підприємства міста, в першу чергу «Запоріжміськсвітло».

- Фактично ми змушені витрачати на це кошти міського бюджету, тобто кошти жителів Запоріжжя. Може бути, хтось скаже, що це неправильно. Адже обленерго зобов'язане виконувати роботи за рахунок власних ресурсів. Однак ми пішли на надання такої допомоги, щоб у городян на проблемних вулицях раніше з'явилася електрика, - заявив Володимир Буряк.

Представники «Запорізьких міських електричних мереж» повідомили, що завтра буде відновлене електропостачання в тих місцях, де залишилися масові відключення. До понеділка будуть завершені роботи по поодиноким відключенням.

- Не хочу вас виховувати, але ви повинні зрозуміти жителів Запоріжжя, які кілька днів сидять без електроенергії. Всім відомо, які проблеми є у обленерго. Однак сьогодні ваше завдання чітко виконати обіцяний графік, укластися в названі терміни. Профільні міські служби, районні адміністрації повинні продовжувати контролювати ситуацію, обмінюватися інформацією, надавати всю можливу допомогу, - підкреслив Володимир Буряк.