У Запоріжжі капітально відремонтували ще одну медичну амбулаторію

30.07.2018 12:45

Минулого тижня відновила роботу відокремлена дитяча амбулаторія в Бородінському районі по вул. Ладозькій, 17, яка належить до Центра первинної медико-санітарної допомоги №9. У минулому році її закрили на капітальний ремонт. Тепер ремонт завершений. Амбулаторія укомплектована необхідним обладнанням, персоналом. Сьогодні з роботою оновленого медичного закладу ознайомився міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Капітальний ремонт амбулаторії стартував в минулому році. Тут замінено інженерні мережі, освітлення, обладнана нормальна вентиляція. Медустанову забезпечили новими меблями, кондиціонерами, укомплектували необхідним медичним обладнанням. У складі амбулаторії вісім педіатричних дільниць, є кабінети для ЕКГ, щеплень, масажу. Тут же можна підписати декларацію з дитячим лікарем.

- Приміщення понад 200 квадратних метрів. Це дозволило розмістити тут все необхідне. Не тільки лікарів-педіатрів, а й інші потрібні кабінети. Амбулаторія обслуговує близько семи з половиною тисяч дітей. Тепер тут буде зручно працювати персоналу, приємно приходити пацієнтам, - сказав Володимир Буряк.

За словами медиків, капремонту тут не було мінімум п'ятнадцять років. Відзначимо, зовсім недавно в Запоріжжі почала працювати ще одна капітально відремонтована амбулаторія по вулиці Історичній. Все це - частина міської програми розвитку первинної медицини.

- За останні роки ми вклали в реалізацію програми розвитку первинної медицини в Запоріжжі понад 200 мільйонів гривень. Це придбання санітарного транспорту, ремонти в Центрах первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторіях, закупівля обладнання, надбавки лікарям та медсестрам, які працюють в первинній ланці медицини, - заявив Володимир Буряк.

Медики відзначають, що поліпшення умов праці, надбавки до зарплат дозволили призупинити відтік кадрів з первинної медицини. Сюди стали приходити молоді фахівці. Це дуже важливо, тому що дозволяє укомплектувати медичним персоналом амбулаторії дитячих і сімейних лікарів, Центри ПМСД.

У планах міської влади капітальний ремонт ще кількох амбулаторій.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував роботу дитячої амбулаторії на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».