В рамках боротьби з карантинними рослинами у Запоріжжі тривають роботи з покосу

31.07.2018 13:40

У всіх районах обласного центру тривають роботи з покосу трави. Задіяні фахівці і спецтехніка КРБП «Зеленбуд». За підприємством закріплено території уздовж міських магістралей, вулиці, парки, сквери. На сьогодні виконано покіс на загальній площі понад 800 га.

Роботи з покосу трави КРБП «Зеленбуд» розпочало з квітня. За підприємством закріплено території зелених зон, вулиць, парків, скверів загальною площею понад 800 га. На сьогодні по окремих дільницях виконані трьох-шестикратні покоси в залежності від інтенсивності росту трави.

- Виконано покіс загальною площею понад 800 га. Також обробляються території за інформацією, що надходить від районних адміністрацій, де були зафіксовані вогнища росту бур'янів і карантинних трав. Роботи ведуться в рамках міської програми боротьби з карантинними рослинами, яка реалізується вже третій рік поспіль. Покоси є механічним методом боротьби з амброзією в рамках цілого комплексу заходів цієї програми. Роботи виконуються регулярно і триватимуть також восени до настання холодів, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

У покосах задіяні близько 50 «зеленбудівців», спецтехніка - газонокосарки, мотокоси, трактори МТЗ з навісними косами і три сучасних міні-трактора «Вікінг».

Ще один метод боротьби з амброзією, який передбачений міською програмою і застосовується з цього року підприємством - фітоцінотіческій. Він уже випробуваний на одній з територій - зеленій зоні по вулиці Запорізькій. Тут була виконана відповідна обробка грунту і за допомогою спецтехніки - гідропосівної машини дану ділянку засіяли газонною травою. Подібна робота буде проводиться у всіх районах Запоріжжя.