28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитом

28.07.2017 13:50

Сьогодні у Запоріжжі на бульварі Шевченка пройшла інформаційна акція: «Дізнайся зараз - вилікуйся вчасно», мета якої інформування населення про необхідність обстеження і ризики зараження вірусним гепатитом С.

Захід організовано благодійним фондом «Сподівання» за підтримки гепатоцентру Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні.

Як розповіла завідуюча гепатоцентру Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Олена Царьова, з 2014 року в Україні працює державна соціальна програма по лікуванню вірусного гепатиту С.

За словами організаторів акції, 80% людей, які є носіями гепатиту С - про свій недуг не знають. Ознаки цього захворювання проявляються дуже пізно. Найголовніша з них - це цироз печінки. Гепатит С передається через кров і перинатальним шляхом від матері до дитини. Кожна людина, купивши в аптеці спеціальний тест, може зробити пробу на вірусний гепатит С. Адже турбота про своє здоров'я - це особиста відповідальність кожного. За результатами такої акції минулого року із 150 протестованих запоріжців, у 20 був позитивний результат тесту.