Парк Перемоги зроблять територією без амброзії

02.08.2018 14:10

У Запоріжжі триває реалізація міської програми по боротьбі з карантинними рослинами. Масштабні роботи ведуться у парку Перемоги. Тут фахівці КП «Титан» виконують регулярний покіс зелених зон, винищують амброзію спеціальним хімічним препаратом, обробляють грунт і засівають газони травою, яка пригнічує карантинні бур'яни.

Міська програма по боротьбі з карантинними рослинами стартувала в обласному центрі три роки тому. В рамках її реалізації передбачено три методи боротьби - механічний (покоси трав), хімічний (обробка амброзії спеціальним розчином), фітоцинотичний (засівання територій травами, що пригнічують карантинні бур'яни). У комплексі і системно дана робота приносить позитивні результати. У парку Перемоги застосовуються всі ці методи боротьби з карантинними рослинами. Фахівці КП «Титан» регулярно стежать за станом зелених зон парку.

- Третій рік в парку ведуться посилені роботи, спрямовані на боротьбу з амброзією. В рамках міської програми поставлено завдання - досягти максимальних результатів і зробити парк Перемоги територією без амброзії. Застосовується комплексний підхід. Охоплена роботою вся територія парку. Задіяна спецтехніка. Зараз виконується рекультивація грунту на відведених ділянках, де буде засіяна конюшина. Буквально через тиждень насіння проросте. Ця трава пригнічує алергенні бур'яни, - розповіла директор КП «Титан» Лариса Іщенко.

Також виконуються регулярні покоси трави, що не дозволяє розростатися і зацвітати амброзії. З початку року виконані семиразові покоси окремих територій.

Ще один дієвий метод боротьби з амброзією хімічний. «Титанівці» розпилюють спеціальний розчин, який нешкідливий для навколишнього середовища - людей, тварин та інших рослин, знищуючи карантинний бур'ян аж до кореневої системи.

Комунальники зазначають, що амброзії стає помітно менше. Подібні роботи проводяться і в інших парках, закріплених за комунальним підприємством.