Вулиці приватного сектора обладнують сучасною системою зовнішнього освітлення

03.08.2018 13:05

У Запоріжжі триває реалізація міської програми по освітленню вулиць і дворів. Ще на одній вулиці приватного сектора в Шевченківському районі, де системи зовнішнього освітлення ніколи не було, встановлені сучасні світильники.

Вулиця Хлібна в Шевченківському районі тепер оснащена сучасною системою зовнішнього освітлення. Тут виконані роботи з будівництва мереж. По даному об'єкту вуличне освітлення не було передбачене ще з моменту забудови. Тепер тут світло і безпечно в темний час доби, про що з радістю розповідають місцеві жителі.

- На вулиці Хлібній освітлення було відсутне. Її протяжність 1 км 400 м. Будівельні роботи виконані протягом двох тижнів. Встановлено 53 сучасних, енергозберігаючих світлодіодних світильника. Об'єкт зданий в експлуатацію. Освітлення включається за графіком у вечірній час доби, - розповів інженер виробничої служби КП «Запоріжміськсвітло» Костянтин Маліченко.

Питання освітлення вулиць приватного сектора міська влада визначила одним з пріоритетних. По багатьох об'єктах освітлення ніколи не було. Визначаються об'єкти, складаються графіки, ведеться будівництво нових мереж.

Всього в планах на 2018 рік виконати роботи з будівництва і реконструкції мереж зовнішнього освітлення по 53 об'єктам. Буде встановлено та замінено близько 2 тис. світлодіодних енергозберігаючих світильників, прокладено 40 км проводу СІП.

На сьогодні оснащені сучасною системою зовнішнього освітлення і здані в експлуатацію 12 об'єктів, в їх числі вулиця Хлібна. Роботи ведуться у всіх районах Запоріжжя.