У Запоріжжі багатоповерхівки прикрасять яскравими муралами

03.08.2018 14:38

У Запоріжжі стартував соціальний проект «City Face» в рамках якого міські багатоповерхівки прикрасять мальовничими муралами. Яскравий блакитний слон прикрашатиме будинок № 18 по вул. Глісерній.

Мета проекту «City Face» - показати, що Запоріжжя - це не лише індустріальне місто, тут є багато художників та митців. Для цього було вирішено додати місту барв і прикрасити багатоповерхівки та паркани міста яскравими муралами та 3-D малюнками. За словами ініціатора проекту, голови благодійного фонду «Сила мрії» Іллі Торопова, проект розроблявся спільно з провідними митцями міста. До організаційного комітету увійшли представники Запорізького обласного художнього музею та Запорізького міського об’єднання художників «Колорит».

- Наша мета - зробити Запоріжжя яскравішим та більш емоційним. Ми даємо можливість художникам самим запропонувати тематику малюнків, але головна умова - щоб ці зображення позитивно впливали на імідж міста та створювали гарний настрій для мешканців, - зазначив Ілля Торопов.

До співпраці залучені як запорізькі художники, так і фахівці з інших міст, які мають досвід нанесення малюнків на стіну. Перший малюнок - великого блакитного слона розфарбовує київський художник стріт-арту Володимир Пастушак разом із молодими запоріжцями Владом Коломийчуком та Максимом Туніком. Ескіз муралу створила Ганна Салікова.

- Завдання було намалювати щось монументальне, велике, але при цьому легке та барвисте. Так виникла ідея намалювати слона, який уявляє себе метеликом. До того ж, слон - це символ багатства, мудрості, довголіття та успіху, тож сподіваюсь, він все це подарує не лише мешканцям цього будинку, а й усього міста, - розповіла Ганна Салікова.

В планах - намалювати близько 10 муралів у всіх районах міста, а також прикрасити вулиці 3-D малюнками на асфальті.