За рік електронною чергою в Центрах ПМСД скористалися понад 140 тисяч запоріжців

07.08.2018 16:15

У лікувальних установах Запоріжжя триває впровадження системи електронної черги. За перший рік роботи її можливостями скористалися понад 140 тисяч запоріжців.

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася нарада, присвячена роботі системи електронної черги в запорізьких медустановах. Розглядалися результати і ефективність її роботи, плани подальшого впровадження. Нарада пройшла під керівництвом заступника міського голови Анатолія Пустоварова.

Зазначалося, що електронна черга в Центрах первинної медико-санітарної допомоги була введена в липні 2017 року. З її допомогою на даний момент можна записатися до сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зараз щотижня такою послугою в середньому користується три з половиною тисячі чоловік. Популярність електронної черги зростає. За минулий рік такою можливістю скористалися понад 140 тисяч городян.

За результатами наради було поставлене завдання до кінця вересня впровадити систему електронної черги для запису до лікарів в жіночих консультаціях, пологових будинках та міських стоматологічних поліклініках. До кінця року така система повинна бути реалізована і для вузьких фахівців, що працюють в поліклініках міських медзакладів другого рівня.

- За рік робота системи електронної черги підтвердила свою ефективність. Можливість запису на прийом до сімейного лікаря, педіатра була наближена до пацієнта. Питання вдалося зрушити з мертвої точки. Тепер у запоріжців є альтернатива тому, щоб приходити за отриманням талона до сімейного лікаря в медичний заклад. Це лише перший крок впровадження системи електронного документообігу в міських лікувальних установах. У подальших планах не тільки розвиток системи електронної черги, але і поступовий перехід до системи електронних медичних карток. Однак для цього потрібен час, необхідно ще багато роботи, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, в Запоріжжі можна записатися на прийом до сімейного лікаря, педіатра через Медичний портал департаменту охорони здоров'я міської ради. Перейти на Медичний портал можна за цим посиланням.