У Запоріжжі стадіон «Славутич-Арена» готовий до матчу єврокубка

07.08.2018 17:25

Головна футбольна арена Запоріжжя - стадіон «Славутич-Арена» продовжує активну підготовку до футбольного матчу Ліги Європи. За два дні до грандіозної події тут проводяться завершальні роботи.

9 серпня на «Славутич-Арені» луганська «Зоря» зіграє з португальською «Брагою» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Про те, як проходить підготовка стадіону до майбутньої гри, розповів директор КП «Міський футбольний клуб Металург» Максим Лупашко.

- На сьогодні стадіон повністю відповідає стандартам і вимогам УЄФА, що дозволяє проводити в Запоріжжі матчі збірних та єврокубків, аж до півфіналу. Спільно з міською владою і керівництвом ФК «Зоря» була проведена велика підготовча робота - виконано заміну освітлення, відновлені звукові колонки, також встановлені нові сидіння, відремонтовано дах, встановлено нові пропускні турнікети. Також було замінено поле, багато було виконано для організації гарної роботи преси - проведені точки доступу до провідного і бездротового інтернету. Стадіон отримав атестацію від комісії УєФА на проведення ігор кваліфікаційних раундів і плей-офф, - розповів Максим Лупашко.

БезпекУ під час матчу забезпечує не тільки сучасна пропускна система, але і конструкція трибун - передбачені спеціальні огорожі, камери спостереження тощо. Переміщення з трибуни на трибуну неможливе без квитка. Передбачені окремі сектори для фанатів, є окремий гостьовий сектор. Також, згідно з вимогами, була обладнана спеціальна зона для тренувань під час матчу.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що за два роки в реконструкцію стадіону вкладено понад 12 млн. грн.

- Ми виконали завдання, поставлене міським головою Володимиром Буряком - підготувати спортивну футбольну інфраструктуру до проведення матчів єврокубка. Робота, яка тривала спільно з футбольним клубом «Зоря» підійшла до свого логічного завершення. Стадіон готовий. Вже завтра тут пройдуть тренування португальської команди «Брага» - одного з лідерів португальського чемпіонату. Я щиро хочу, щоб в четвер ми відзначили це свято спорту всім містом, підтримавши клуб, який вибрав Запоріжжя для гри в Лізі Європи, - розповів Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, футбольний матч Ліги Європи між командами «Зоря» (Луганськ) і «Брага» (Португалія) відбудеться 9 серпня. Під час проведення матчу буде частково обмежено рух автотранспорту і внесені зміни в роботу громадського транспорту.