Дорожники поливають асфальт у літню спеку

09.08.2018 14:00

Щодня силами КП «ЕЛУАШ» ведуться роботи з прибирання доріг, тротуарів, зупинкових комплексів від сміття і бруду. У літній період в спеку організований полив проїжджої частини. Дорожники виконують роботи і вдень і вночі.

Сьогодні одна з бригад КП «ЕЛУАШ» приводила в порядок вулицю Бородінську в Дніпровському районі. Тут велися роботи з прибирання проїжджої частини. «Елуашівці» вручну, озброївшись мітлами і лопатами, дочищають дорогу від сміття. Задіяні 8 осіб, три одиниці спецтехніки.

- Ми прибираємо з самого ранку, виходимо на ділянки з 7 години. Наводимо чистоту на зупинкових комплексах, закріплених територіях пішохідних зон, парків. Потім доопрацювання - дочищаємо дороги по Дніпровському району. Хотілося б звернутися до городян, щоб були відповідальними. Стільки урн встановили, але сміття - це і недопалки і папірці, пляшки, викидають куди попало. Доводиться мало не на колінах збирати, - розповів дорожній робітник КП «ЕЛУАШ» Володимир Чмих.

За «елуашівцями» в Дніпровському районі закріплені порядка 78 зупинок громадського транспорту, які необхідно прибрати.

Також сьогодні задіяні вакумна підмітально-прибиральна машина «Джонстон» і техніка для прибирання тротуарів «Кобальт».

- У літній період «ЕЛУАШ» працює у дві зміни і вдень і вночі. У нічний час, щоб не заважати руху автотранспорту, виконується змив лотковою частини доріг під напором. У денний час поливомийка здійснює полив проїжджої частини «дощиком». Це необхідно для того щоб прибити пил і бруд, а в спеку трохи остигає асфальт, - зазначила виконроб ДЕУ №1 КП «ЕЛУАШ» Жанна Нижник.

Роботи тривають в усіх районах міста.