Сотні запоріжців та гостей міста взяли участь у «Яскравому запливі»

12.08.2018 13:35

У неділю, 12 серпня, в Запоріжжі на Центральному міському пляжі відбувся «Яскравий заплив» - спортивна подія, в якій могли взяти участь всі, хто вміє плавати і кому виповнилося 18 років. Для участі зареєструвалося понад 450 запоріжців та гостей міста. Учасники спробували свої сили у запливі на різноманітні дистанції.

«Яскравий заплив» - це фестиваль здорового способу життя. Учасники події могли спробувати свої сили у запливі по Дніпру на 200 або 1000 метрів, взяти участь в командних пляжних іграх, естафетах і майстер-класах. До запливів долучились як професіональні спортсмени, так і аматори не тільки з Запоріжжя, але й з 15 інших регіонів України. Серед  учасників були також  люди з особливими потребами. Всього – понад 450 зареєстрованих.

- Місто однозначно повинно жити і комунальними проблемами, і розвитком економічний сфери. Але без таких спортивних заходів та емоцій місто теж не може існувати, особливо якщо в ньому проживає така велика кількість активних людей. Я впевнений, що цей захід - відповідь на запит запоріжців. Цей рік у нас дуже активний. Підготовлено безліч заходів, в яких запоріжці можуть взяти участь і розвинути свої навички, в тому числі і спортивні. Сьогоднішній захід є дуже актуальним. У всьому світі окрім забігів, марафонів, напівмарафонів такі запливи на відкритій воді теж популярні. І це говорить про те, що Запоріжжя впевнено йде в ногу з часом, - розповів журналістам заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

За запливом спостерігали сотні запоріжців, весь час поряд з учасниками перебували рятувальні бригади.

Організатори заходу – департамент спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, організація LIVE.LOVE, Gonka, генеральний спонсор - комбінат Запоріжсталь.

-  У співпраці з комбінатом «Запоріжсталь» ми плануємо цілу низку яскравих заходів. Це вже другий. Основне завдання - це популяризація спорту і виведення Запоріжжя на новий рівень зі світовими запливами. Ми впевнені, що Запоріжжя може стати Меккою для спортивного туризму, тому що для цього у міста є вся необхідна інфраструктура. Захід створений таким чином, щоб кожен - і новачок, і професіонал зміг прийти і взяти участь, - пояснив Андрій Березовський, директор організації  LIVE.LOVE, організатор заходу.

В результаті масштабного запливу на 1 км першим до фінішу прийшов 18-річний спортсмен  Дмитро Омельков. Він подолав відстань менш, ніж за 15 хвилин.

-Вирішив випробувати себе в чомусь новому. Перші 300 метрів далися дуже складно, тому що перший раз в такій події брав участь. Але потім зібрався з силами і переміг. Хороший захід, із задоволенням візьму участь ще, було дуже цікаво, - розповів Дмитро Омельков.

Ті хто зайняв перші три місця у запливі на 1 км отримали грошові призи. На інших учасників чекали заохочуючі призи та медалі.