Володимир Буряк: «Житловий фонд має бути своєчасно підготовлений до опалювального сезону»

31.07.2017 14:15

Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів нараду, присвячену питанням підготовки житлового фонду Запоріжжя до нового опалювального сезону.

Про хід робіт звітували керівники департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, комунальних підприємств «Наше місто», «Запоріжремсервіс», концерну «Міські теплові мережі».

На сьогодні в Запоріжжі нараховується близько двох з половиною тисяч будинків, які обладнані системою централізованого опалення і знаходяться на балансі КП «Наше місто».

В межах міської програми в 646 будинках під час підготовки до нового опалювального сезону буде виконано ремонт мереж опалення. За дорученням міського голови Володимира Буряка на ці потреби з міського бюджету виділено майже 11 мільйонів гривень. Ремонтні роботи виконує концерн «Міські теплові мережі». Сюди увійшли ті житлові будинки, у яких минулого року, на початку й під час минулого опалювального сезону, виникали проблеми з внутрішньобудинковими мережами опалення.

Ще в 650 будинках підрядники КП «Наше місто» мають виконати ремонтні роботи при підготовці до осінньо-зимового періоду. Це так званий поточний ремонт. Роботи з підготовки житлового фонду до зими тривають.

З 2 серпня концерн «Міські теплові мережі» почне виконувати гідравлічні випробування мереж. Водою будуть заповнюватися всі внутрішньобудинкові стояки опалення, щоб виявити місця проривів і усунути аварійні ситуації до початку нового опалювального сезону.

- Всі житлові будинки мають бути своєчасно підготовлені до опалювального сезону. Департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, профільним комунальним підприємствам – узгодити графік роботи з випробування внутрішньобудинкових мереж опалення, усунення аварійних ситуацій. За потреби залучайте додаткових підрядників, піднімайте питання про виділення додаткового фінансування, - наголосив Володимир Буряк.