У Запоріжжі облаштовують «Розумні зупинки»

14.08.2018 15:05

У Запоріжжі триває підключення комунального транспорту до системи GPS-навігації та встановлення інформаційних табло «Розумна зупинка». Друге інформаційне табло системи незабаром з’явиться на зупинці «вул. Базарна».

Відтепер запоріжцям простіше відстежувати рух комунального транспорту. У місті облаштовують інформаційні табло, на яких пасажири зможуть дізнатися, через скільки хвилин на зупинку прибуде тролейбус чи автобус. Інформаційні електронні стенди є складовою системи GPS-навігації.

Система працює в тестовому режимі. Триває встановлення GPS-трекерів на громадський транспорт. Наразі трекерами облаштовані 125 одиниць транспорту. Після остаточного підключення і введення в дію системи GPS-навігації всі дані будуть передані в центр диспетчеризації в Запоріжжі. Центр повністю буде займатися коригуванням руху міського транспорту, в тому числі відслідковувати збої і приймати зауваження, скарги. Також буде можливість відслідковувати транспорт онлайн завдяки спеціальному додатку для мобільного телефону.

У поточному році будуть встановлені інформаційні табло на 7 зупинках міста вздовж проспекту Соборного. Наразі табло встановлено на зупинці транспорту «Універмаг "Україна"». Завершується монтування табло на зупинці «вул. Базарна». Також електронні інформаційні стенди будуть встановлені на зупинках «Вокзал «Запоріжжя-1», «Університетська», «Фестивальна», «Бульвар Шевченка» і «проспект Металургів».