Під час фестивалю «Музика та небо» відбудуться всеукраїнські змагання з вертолітного спорту

15.08.2018 13:51

Запоріжці та гості міста зможуть весело та цікаво провести час на фестивалі «Музика та небо». Для кожного відвідувача, незалежно від віку і статі, організатори підготували безліч різноманітних локацій та виступи відомих музикантів. Одна з головних подій фестивалю – Чемпіонат України з вертолітного спорту.

Демонструвати свою майстерність та змагатися за звання кращих пілотів будуть 8 команд із Запоріжжя, Харкова та навіть гості з Білорусі. Команди будуть змагатися в чотирьох вправах – «Навігація», «Розвезення вантажів», «Політ на точність» та «Слалом».

Як зазначають організатори, завдання для чемпіонату мають не лише естетичну складову – кожна вправа демонструє навички екіпажу під час польотів в складних умовах.

- Змагання з вертолітного спорту - це не тільки красивий і видовищний вид спорту. Це відмінна можливість познайомити молодь з авіацією і моделюванням, провести профорієнтаційну роботу. Також проведення змагань сприяє розвитку і вдосконаленню діючих моделей вертольотів. Зокрема, під час фестивалю буде проводитися виставка різних вертольотів і літаків, а також моделей малої авіації, в тому числі буде представлений перший український вертоліт «Надія», - розповів директор з виробництва АТ «Мотор Січ» Василь Ткаченко.

Під час фестивалю відвідувачі зможуть насолодитися показовими польотами вертолітних екіпажів малої авіації, надлегких і легких літальних апаратів.

Нагородження переможців Чемпіонату України з вертолітного спорту відбудеться 19 серпня.

Нагадаємо, фестиваль «Музика та небо» відбудеться 18-19 серпня у на аеродромі Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені маршала авіації А.І.Покришкіна» (село Широке Запорізької області).

Як доїхати до місця проведення фестивалю, що послухати і на що подивитися - дивись нижче.