Міський голова Володимир Буряк зустрівся з громадськістю, яка виступає на захист скверу Яланського

16.08.2018 20:58

Міський голова Володимир Буряк обговорив з представниками громадськості ситуацію, яка на сьогодні склалася навколо скверу Яланського. Зустріч відбулася в будівлі Запорізької міської ради.

Сьогодні біля будівлі запорізького міськвиконкому зібралися активісти, які виступають на захист скверу Яланського. Прозвучали вимоги розірвати договір із забудовником, відновити сквер за його рахунок. В результаті, за пропозицією міського голови Володимира Буряка, громадськість запросили до будівлі міської ради.

В ході зустрічі з міським головою активісти зажадали від міської влади розірвати договір із забудовником, повернути землю у власність міста. Виступаючі відзначали, що сквер Яланського повинен бути відновлений.

Міський голова Володимир Буряк нагадав, що історія з будівництвом торгово-розважального центру в сквері Яланського розпочалася в 2008-2009 роках. Саме тоді забудовник отримав право на оренду землі, будівництво там ТРЦ. Всі судові тяжби закінчилися тим, що прийняті тоді рішення міської ради були визнані законними. На сьогодні у забудовника є всі законні підстави для ведення підготовчих робіт, які базуються на документах, які відповідно до закону видає ДАБК. У міської влади немає законних підстав заборонити будівництво або розірвати договір оренди.

- Якщо у мене будуть законні підстави, то я зроблю все необхідне, щоб розірвати договір оренди. Це може бути постанова суду, яка визнає недійсним відповідне рішення міської ради. На сьогодні немає ніяких офіційних документів, які наказують виконавчій службі не допустити вирубку дерев у парку. Саме таку відповідь на запит ми отримали, - підкреслив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що відповідно до укладеного договору забудовник зобов'язаний не тільки побудувати ТРЦ, але і відновити зелені зони. Є й рішення виконкому, на підставі якого забудовник компенсує вирубані дерева.