Сьогодні муніципальний футбольний клуб «Металург» відкриває сезон

01.08.2017 11:00

1 серпня муніципальний футбольний клуб «Металург» проведе свій перший матч з командою «Легіон» на полі навчально-тренувальної бази «Металурга» на Великому Лузі.

Запорізька команда стартує в футбольному турнірі на «Кубок мера», який відбудеться під патронатом міського голови Володимира Буряка. Запорожців запрошують відвідати перший футбольний матч міської футбольної команди. Початок матчу о 18:00.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металург» (Запоріжжя) припинив своє існування в 2015 році через відсутність спонсорів. Протягом півтора року міська влада займалася відродженням великого футболу в нашому місті. Пророблялися різні варіанти, проводилися зустрічі в ФФУ. В результаті була вироблена оптимальна на сьогодні модель - створення муніципального футбольного клубу.

На початку травня міський голова Володимир Буряк заявив про плани міської влади створити муніципальний футбольний клуб «Металург». На сімнадцятій сесії міської ради КП «Центральний стадіон» було перейменовано в комунальне підприємство «Міський футбольний клуб «Металург». Завдання оновленого комунального підприємства - не лише утримання спортивних споруд (стадіону «Славутич-Арена», спортивної бази на Великому Лузі), але й забезпечення участі муніципального футбольного клубу в Чемпіонаті України з футболу.

Коментуючи прийняття такого рішення, міський голова Володимир Буряк сказав:

- У нас є дитяча футбольна школа, яку місту вдалося зберегти. Відродивши футбольний клуб, ми створимо можливість для вихованців цієї школи грати в футбол у своєму місті, запорожці зможуть вболівати за своїх земляків, а не за команди з інших міст. Головне, що «Металург» (Запоріжжя) ніколи більше не зникне з футбольної карти України. Клуб не буде залежати від наявності спонсорів, адже він належатиме міській громаді. Сьогодні ми зробили перший крок до створення в Запоріжжі муніципальної футбольної команди. Дякую всім, хто підтримав це рішення.

Планувалося, що муніципальний футбольний клуб «Металург» у новому сезоні візьме участь у змаганнях аматорської ліги. Вже зараз можна сказати, що міська влада дотримала свого слова. 6 серпня «Металург» проведе свій перший офіційний матч в рамках аматорської ліги. Основу команди склали вихованці футбольної школи «Металург», головний тренер команди - Володимир Шаповалов, який до останнього часу працював тренером-вихователем у міській футбольній школі «Металург Запоріжжя».

Сьогодні ж запоріжці зможуть вперше побачити гру «Металурга», гравці якого почнуть боротьбу за «Кубок мера». Всього для участі в турнірі, який в два етапи пройде з серпня по жовтень 2017 року, надали заявки 16 команд.