Володимир Буряк здивував свого львівського колегу масштабами будівництва в запорізькому аеропорту

17.08.2018 14:45

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася зустріч міського голови Запоріжжя Володимира Буряка і міського голови Львова Андрія Садового, який приїхав до Запоріжжя. Обговорювалися питання, важливі для розвитку таких великих українських міст як Запоріжжя та Львів. Після цього міські голови вирушили до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк і міський голова Львова Андрій Садовий побували сьогодні на будівництві нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Представники підрядної організації поінформували про хід робіт. 

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що будівництво стартувало в грудні 2017 року. Результати роботи видно. Новий термінал набуває реальних обрисів. Сьогодні є всі можливості, щоб завершити об'єкт в 2019 році.

- Вперше зустрічаю в Україні міського голову, який розуміє важливість аеропорту. Коли я став міським головою, то відразу замовив розробку концепції розвитку нашого аеропорту. Сьогодні питання стоїть просто. Є аеропорт, значить, є місто. У підрядника є досвід такого будівництва. Темпи робіт хороші. Це дасть хороший поштовх розвитку Запоріжжя. Це розуміють не всі жителі, але розуміє міський голова, - заявив Андрій Садовий.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що Запоріжжю цікавий львівський досвід будівництва аеропорту. Запоріжці завжди готові ефективно використовувати успішні напрацювання.

- Те навіщо будується аеропорт, я сьогодні розумію дуже добре. Це один із стратегічних напрямків розвитку Запоріжжя. Це важливо для спілкування бізнесу, людей. Упевнений, що за два роки ми побудуємо термінал, і це буде сприяти подальшому розвитку міста, - підкреслив Володимир Буряк.

На думку Володимира Буряка і Андрія Садового, розвиток аеропорту є інвестицією в майбутнє міста. Це відноситься в тому числі і до Запоріжжя.

Міський голова Володимир Буряк розповів про плани будівництва нової злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту. Тут Запоріжжя розраховує на підтримку держави. Андрій Садовий висловив думку, що подібний проект дійсно заслуговує державного фінансування. Депутати «Самопомочі» у Верховній Раді готові підтримати пропозицію про виділення коштів вже в держбюджеті наступного року.

В ході спілкування міські голови Запоріжжя і Львова висловили точку зору, що необхідно розвивати внутрішнє авіасполучення. Один з рейсів повинен з'єднати Запоріжжя і Львів.