Міський голова Львова вважає програму Володимира Буряка «Запорізький трамвай» вкрай необхідною для городян

17.08.2018 14:51

Сьогодні в Запоріжжі побував Львівський міський голова Андрій Садовий, який приїхав до нашого міста для того, щоб обмінятися досвідом реалізації міських програм. Львівського гостя зацікавило будівництво нового пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя», програма Володимира Буряка «Запорізький трамвай».

Володимир Буряк і Андрій Садовий побували в депо «Запоріжелектротрансу», де здійснюється капітальний ремонт та збирання запорізьких трамваїв. Міський голова Володимир Буряк розповів, що в рамках програми «Запорізький трамвай» у Запоріжжі збирають трамваї, капітально ремонтують старі трамвайні вагони, а також закупили дванадцять трамваїв, які раніше експлуатувалися в Німеччині, але були капітально відремонтовані і знаходяться в технічно справному стані.

- У Запоріжжя і Львова спільна позиція, що необхідно розвивати електротранспорт. Мені приємно, що в Запоріжжі максимально інвестують у власне виробництво, збираючи і модернізуючи трамваї. Також вважаю, що Львів і Запоріжжя пішли правильним шляхом, закуповуючи німецькі трамваї. Вони прослужать ще років п'ятнадцять після проведеного капітального ремонту. Ми говоримо однією мовою. Міська влада Запоріжжя розуміє важливість розвитку електротранспорту, - зазначив Андрій Садовий.

Міський голова Володимир Буряк підкреслив, що оновлюючи електротранспорт, міська влада намагається максимально ефективно використовувати бюджетні кошти.

- Програма має декілька напрямків. Це збирання трамваїв, капітальний ремонт, закупівля німецьких трамваїв. Можна сказати, що це вживані трамваї, але ми виходимо з можливостей бюджету. Новий трамвай сьогодні коштує двадцять і більше мільйонів. За ці кошти ми фактично купуємо дванадцять трамваїв, які знаходяться в технічно справному стані і прослужать ще років п'ятнадцять, - розповів Володимир Буряк.