Запорізькі бібліотекарі організують пізнавальний відпочинок для дітей та дорослих

17.08.2018 16:06

Цього тижня відбулися чергові зустрічі на бібліомайданчиках міста для дітей та дорослих.

15 серпня у сквері Олександрівському (Олександрівський район) працював "Бібліотечний майданчик", організований Центральною бібліотекою для дітей.

40 маленьких мешканців міста взяли участь у цікавому патріотичному заході «Живи, Україно, живи для краси».

Захід розпочався музично-поетичною хвилинкою «Любіть Україну», під час якої читачі Центральної бібліотеки декламували вірші та виконували пісні, присвячені Україні.

У ході літературо-пізнавального блоку свята бібліотекарі познайомили дітей з цікавими історіями про національні символи України.

Дуже активно і весело пройшла інформаційно-ігрова частина заходу, де діти з кольорового паперу зібрали великий прапор України, розгадали кульки-загадки та взяли участь у фізкультхвилинці «Чи то є на Україні».

А діти, які цікавляться спортом, взяли участь у спортивній програмі «Спритні та сильні - діти спортивні». Козацькі естафети «Побудуй слово», «Стрибунець» та улюблена гра малюків «Сороконіжка» випробувала юних козачат на кмітливість та винахідливість.

Почесні гості свята - представники Олександрівської районної адміністрації, привітали учасників із головним святом державності - Днем Конституції України та подарували дітям пам’ятні подарунки.

16 серпня працювали 13 "Бібліотечних майданчиків" для дорослого населення в усіх районах міста.

Цього тижня відзначалося свято Спасу за народним календарем. Цій темі бібліотекарі і присвятили більшість інформаційних заходів, які презентували "просто неба" мешканцям та гостям міста.

Відвідувачі інформаційно-практичного калейдоскопу «Смачні свята», калейдоскопу цікавинок «Україна надзвичайна», народознавчого календарю «Три спаси» дізналися багато цікавих фактів щодо звичаїв, обрядів, символів та традицій українського народу з відзначення Спасу, які формувались упродовж століть нашими предками.

А на завершення заходів бібліотекарі пригощали всіх присутніх пирогами з яблуками та іншими плодами нового врожаю.