Змагання з вертолітного спорту та концерт під відкритим небом: у Запоріжжі стартував фестиваль «Музика та небо»

18.08.2018 17:09

У Запоріжжі проходить один із найяскравіших фестивалів цього літа – музично-спортивний фестиваль «Музика та небо». На аеродромі у Широкому за видовищними польотами вертольотів та малої авіації під музичний супровід від запорізьких DJ-s спостерігають тисячі містян, які прийшли відпочити цілими сім’ями.

Це перший фестиваль такого масштабу. Він поєднав у собі яскраві виступи кращих DJ-s та відомих музичних гуртів «Far4»та «AVIATOR» з неперевершеним авіашоу від майстрів вищого пілотажу. Є спеціальні зони для найменших відвідувачів та любителів екстремальних розваг. Для тих, хто полюбляє поєднати гарний відпочинок зі смачною їжею, працює фуд-зона від кращих рестораторів міста.

Запоріжці із задоволенням фотографуються за кермом ретро-автомобілів на виставці, яку підготував музей автомобільної техніки «Фаетон» та тестують новинки автопрому від запорізьких автосалонів.

Головна фішка фестивалю – Чемпіонат України з вертолітного спорту та перший всеукраїнський зліт надлегких та легких літальних апаратів. На змаганнях пілоти виконують складні вправи, які демонструють навички роботи екіпажу під час польотів в складних умовах. Майстерність авіаторів оцінює поважне жюрі. Змагання триватимуть два дні, по завершенню переможці отримають нагороди.

З офіційним відкриттям змагань учасників та глядачів привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми поставили перед собою мету - проводити в Запоріжжі більше фестивалів, де городяни могли б відпочити всією сім'єю. І один з таких фестивалів «Музика і небо» проходить сьогодні на аеродромі в Широкому. Це грандіозний захід, подібних за масштабом в Запоріжжі ще не було. Про його популярність свідчать тисячі відвідувачів, які прийшли сюди сьогодні відпочити, подивитися на змагання кращих пілотів вертольотів і послухати хорошу музику, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Святковий концерт розпочнеться о 19:00. Для гостей свята виступить запорізький кавер-гурт «FAR4». Справжнім подарунком для поціновувачів гарної музики стане виступ хедлайнерів фестивалю – гурту «AVIATOR».

Не менш насиченим обіцяє бути другий день фестивалю. Продовжаться змагання Чемпіонату з вертолітного спорту та музичні виступи запорізьких ди-джеїв. Також працюватимуть й інші локації. Завершить фестиваль кіно вечір від Василя Бушарова. Вхід для усіх бажаючих вільний.

Організатори заходу: Запорізька міська рада, корпорація "Рассвет" та АТ "Мотор Січ".