Запоріжці вшанували пам'ять героїв оборони міста

18.08.2018 13:01

Запоріжці відзначають 77 річницю початку героїчної оборони міста від нацистських загарбників. Урочисті збори, присвячені цій даті, відбулися у ДК «Запоріжтрансформатор».

18 серпня 1941 року - день початку героїчної оборони Запоріжжя від нацистських загарбників.

Проявляючи героїзм і мужність, ціною свого життя, захисники не здавали позиції перед ворогом. Оборона тривала 45 днів та ночей.

Через 77 років запорожці пам'ятають про подвиги героїв визволителів. Сьогодні відбулися урочисті збори, присвячені цій пам'ятній події. Представники влади, городяни, ветерани, молодь зібралися в ДК «Запоріжтрансформатор», щоб вшанувати пам'ять героїв оборони, учасників евакуації.

- Запоріжжя має на своєму рахунку багато героїв, трудівників, людей, які дійсно люблять своє місто. Ми тут зібралися, щоб шанувати подвиг, про який пам'ятають сторінки історії і місця нашого міста. Головна мета - це пам'ятати про ті подіїї та героїзм людей, відстоявших рідне місто та передавати молодому поколінню. Я, як представник молоді, відмічаю, що ми пам'ятаємо та пишаємося. Подібне не повинно повторюватися. Наші діди, прадіди зробили все для того, щоб Запоріжжя жило та розвивалося.Тому хочу побажати розвитку, щоб в Запоріжжі було багато дітей щасливих і здорових, радості, комфорту, - сказав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

За значний внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління представників ветеранських організацій міста відзначили Подяками виконкому міської ради.

У фойє Палацу культури розгорнулася виставка робіт ветеранів. Також був показаний фільм про захист Запоріжжя в серпні-жовтні 1941 року і евакуацію промислових підприємств.

Після урочистої частини всі присутні вирушили до меморіалу 3-й батареї 16-го зенітно-артилерійського полку, встановленого біля ДК «ЗТЗ».

Саме на цій території знаходилися позиції 3-ї зенітно-артилерійської батареї, бійці якої 18 серпня 1941 року перегородили нацистам шлях до міста.

Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіалу.